Woning & buurt

Een fijn thuis voor huurders. Dat gaat over hoe zij de woning én de buurt ervaren. Het gaat over de staat van de woning, de isolatie, het onderhoud. Hoe veilig zij zich op straat voelen en hoe het contact met de buren is. Wat zien huurders graag anders in hun eigen wijk en woning om zich nog meer thuis te voelen? Door hier meer inzicht in te krijgen, kun je het huurdersperspectief meenemen bij diverse investeringsbeslissingen.

Inzicht in wat huurders vinden van hun woning en buurt

Vanuit het onderzoek Woonbeleving krijgen corporaties vanuit huurders terug wat zij prettig vinden in hun buurt, of waar het misschien beter kan. Dit onderzoek geeft nieuwe inzichten of zet een vermoeden om in concrete cijfers waarmee je heel gericht actie kunt nemen. Zo kom je tot andere inzichten dan wanneer je bij strategisch voorraadbeleid alleen kijkt naar sec de mutatiegraad, het bouwjaar, leegstands­cijfers en onderhoudskosten. We zien dat het onderzoek ook uitermate geschikt is om met meerdere corporaties uit dezelfde regio tegelijkertijd uit te voeren. Hierbij ontstaat een goed totaalbeeld van de regio.

Verdiep je inzicht met kwalitatief onderzoek

Wil je weten wat er schuil gaat achter de cijfers van het onderzoek Woonbeleving? Ga dan voor een kwalitatief onderzoek. Een Flatloket of een Posteronderzoek geeft je diepgaand inzicht in wensen, behoeftes en motieven van huurders. In deze onderzoeken kunnen corporatiemedewerkers mee doen; mee luisteren of als co-onderzoeker. Met de inzichten vanuit deze onderzoeken krijg je een goed beeld van waar de wensen van je huurders liggen.

Publicaties

Agenda

Updates