Klantprocessen

Een gestroomlijnd klantproces zorgt ervoor dat de dienstverlening efficiënt en effectief verloopt. Zowel voor huurders als corporatie. Maar soms zit er ergens een kink in de kabel. En weet je niet precies waar. Een soepel proces is vaak een samenspel van afdelingen en anderen, zoals onderhoudspartners.

Een soepel proces

Soms zie je vanuit het huurdersonderzoek niet direct waar huurders niet tevreden zijn. Maar in veel gevallen is helemaal niet zo duidelijk waar de oorzaak precies ligt. Een Service Scan is dan een goede manier om hier meer inzicht in te krijgen. Met een Service Scan doorloop je het proces stap voor stap. En krijg je dus inzicht in waar het niet goed gaat. Je gaat met verbeterideeën en concrete afspraken de deur uit. Deze workshop is ook zeer geschikt om samen met ketenpartners te doen

Vanuit de huurder bekeken

Een Klantreis helpt corporaties om vanuit de ogen van de huurder naar hun eigen organisatie en processen te kijken. Wat maakt hij mee als hij bijvoorbeeld een reparatie wil laten uitvoeren of een woning wil huren? Hoe ervaart en beleeft een huurder de dienstverlening? Door gezamenlijk het proces voor verschillende doelgroepen te doorlopen, ervaar je de stappen die je huurders doorlopen. In waar het soepel gaat, maar ook de knelpunten die hij tegenkomt. Het levert niet alleen meer begrip op voor huurders, maar geeft ook direct inzicht in de quick wins voor verbetering van de dienstverlening. De Klantreis is zeer geschikt voor alle medewerkers, maar ook bijvoorbeeld om samen met een onderhoudspartner of je RvC te doen. Het is een mooie manier om de bewustwording voor de huurder te vergroten.

Publicaties

Agenda

Updates