Over KWH


 

KWH is hét landelijke kennis- en kwaliteitscentrum voor en door woningcorporaties. ​Wij faciliteren corporaties om in stappen naar een klantgerichte organisatie te groeien. Zodat ze huurders een fijn thuis kunnen bieden. Daarvoor bieden wij inzicht via onderzoek en geven wij het verhaal achter de cijfers. Zo geven wij de huurder een stem en gezicht. Wij helpen corporaties om verder te ontwikkelen vanuit de cijfers en brengen corporaties bij elkaar die van elkaar willen leren en geïnspireerd willen worden. Zo komen we samen verder. Dit alles doen wij zonder commercieel belang.

We werken vanuit drie pijlers:

Inspiratie
Wij willen corporaties inspireren en uitdagen met open blik en ongeremde creativiteit nieuwe mogelijkheden te ontdekken, oplossingen te bedenken, ideeën, kennis en ervaring te delen met vakgenoten. Gezamenlijk optrekken om de klantvriendelijkheid voor huurders en de huurbeleving te verbeteren. Zonder politiek en winstoogmerk. Puur uit betrokkenheid bij huurders. Aan die inzet is niets veranderd sinds de oprichting van KWH door een club van vijf vooruitziende, vooruitstrevende corporaties.

Inzicht
Wij doen onderzoek en vragen jaarlijks zo’n 130.000 huurders van bijna 150 corporaties wat zij vinden van de dienstverlening van hun corporatie. Cijfers geven inzicht waar het beter kan, hoe je het doet ten opzichte van collega-corporaties en wat je daarvan kunt leren. We duiden, geven betekenis en brengen bewustwording.

Impact
We willen voor corporaties en hun huurders het verschil maken. Door het gesprek en het contact tussen corporatie en huurders te faciliteren. Door in de leefwereld van huurders te stappen. Door naar ze te luisteren. Huurders voelen zich hierdoor gezien, gehoord en begrepen. Zo krijgen cijfers een gezicht.


Waarom lid worden?

Vijf redenen om lid te worden:


Meer lezen over lid worden.