In gesprek met je huurders

03-10-2023

Zo essentieel en o zo waardevol. En gelukkig zien we dat terug in het aantal corporaties dat bij ons aanklopt met de vraag om het goede gesprek met huurders te faciliteren. Dit najaar zetten nog maar liefst 11 corporaties het Luisterpanel in om te luisteren naar hun huurders. Daarmee krijgen ze waardevolle input over hun hoe huurders hun corporatie en dienstverlening ervaren en waarderen.

Onlangs ging Accolade met huurders thuis in gesprek via Thuisgesprekken. En in de zomer spraken medewerkers van Wonen Midden-Delfland samen met een paar van onze collega’s met bewoners van één van hun complexen met het Flatloket. We geloven dat naast kwantitatief onderzoek, ook deze vormen van kwalitatief onderzoek helpen om nog meer inzicht en bewustzijn te krijgen én huurders het gevoel te geven gezien en gehoord te worden. Een win-win dus. We worden blij van deze mooie voorbeelden en delen ze graag in deze nieuwsbrief.

Vernieuwingen in het onderzoek
Naast deze kwalitatieve onderzoeken, staan ook de ontwikkelingen in het huurdersonderzoek niet stil. Vanaf 2024 lanceren we een aantal nieuwe mogelijkheden die we dit jaar samen met leden ontwikkelen en testen. Zo kun je straks tijdens een onderhoudstraject op meerdere momenten de klantwaardering ophalen (of specifiek per project) en krijgt de vragenlijst voor nieuwe huurders een variant die bij nieuwbouw ingezet kan worden. Ook het onderzoek naar contact tussen huurders en corporaties is vernieuwd. Dit najaar informeren we je hier uitgebreid over.

Ontwikkeling API-platform
Uiteraard gaat ook de verdere ontwikkeling van het Klantvizier door, zodat het steeds beter aansluit bij jullie wensen en behoeften. En last but not least: we beginnen deze maand met de bouw van ons eigen API-platform. Daarmee wordt automatische data-aanlevering en het automatisch ontvangen van de data uit het huurdersonderzoek rechtstreeks in je eigen systemen mogelijk. Benieuwd naar al deze ontwikkelingen en wat ze voor jou kunnen betekenen in 2024? Blijf onze berichten de komende periode volgen of vraag het je KWH-adviseur. We geven je graag meer informatie.

Susanne Stouten
directeur-bestuurder