Wat vinden huurders belangrijk bij het contact met hun corporatie?

Wie bel je als er iets gerepareerd moet worden in de woning? Als je als huurder overlast ondervindt, een vraag of klacht hebt? De corporatie! Mailen of via de website contact opnemen kan natuurlijk ook. De laatste keer dat ik contact opnam met mijn corporatie ging over het huren en plaatsen van een geiser. Ja, die ene waar ik al eens eerder over heb geschreven. Uiteindelijk is het allemaal wel prima geregeld. Maar de communicatie gedurende dat proces verliep nogal… bizar. Vanaf dat moment is het duidelijk wat een echt belangrijk punt is voor mij als huurder: de manier van communiceren.

Wat vinden andere huurders?
Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat mijn mede-huurders in Nederland belangrijk vinden bij het contact met hun corporatie. Mooi dat ik daar vanuit ons huurdersonderzoek inzicht in heb. Wat ik zie, is dat twee punten er uitspringen: dat de medewerkers met wie de huurder contact heeft behulpzaam zijn (30%) en dat je als huurder weet waar je aan toe bent na het contact (27%). Op de derde plaats staan snel reactie krijgen bij contact via e-mail of de website (16%) en het makkelijk in contact kunnen komen met de corporatie (16%). Makkelijk informatie vinden op de website en de duidelijkheid is voor een klein aantal huurders belangrijk (beide 2%).

De 7% ‘anders’
En dan hebben we nog een 7% aan huurders die de vraag met ‘anders’ beantwoorden. Dat zijn toch zo’n 1700 huurders die vinden dat er nog andere belangrijke punten zijn. Wat is ‘anders’? Deze huurders vinden het belangrijk dat medewerkers vriendelijk zijn, meedenken en goed luisteren. Maar ook dat de vraag of klacht en de huurder zelf serieus genomen worden. Een laatste punt wat ook opvallend vaak genoemd wordt, is het nakomen van afspraken en beloftes.

Begrip
Tussen de regels door lees ik dat die 7% eigenlijk genegenheid en persoonlijkheid als belangrijke punten benoemen. Dat stukje begrip tonen. Herkenbaar voor mij. Ik heb geen idee waarom de communicatie rondom mijn geiser zo bijzonder verliep. Wel weet ik dat ik op een gegeven moment het gevoel kreeg dat ik als een zeurder overkwam. Terwijl het aantal keer dat wij in de afgelopen jaren contact hebben opgenomen met de corporatie op één hand te tellen is. Dat frustreert. Begrijp me niet verkeerd, ik vind nog steeds dat onze corporatie het prima doet. Misschien hadden de medewerkers hun dag niet. Of hadden ze het super druk. Deze gedachte, bekeken vanuit een corporatiemedewerker, maakte het iets minder frustrerend. Begrip dus.

Ook interessant