Under construction

20 september, Prinsjesdag. De nieuwe plannen voor het aankomend jaar zijn gepresenteerd en in de nieuwe rijksbegroting staat de afschaffing van de verhuurderheffing nu echt opgenomen. Goed nieuws! Hierdoor kunnen corporaties ook daadwerkelijk meters maken op het gebied van nieuwbouw, betaalbaarheid, verduurzaming en leefbaarheid. Deze opgaven vragen veel van corporaties en dat kunnen ze niet alleen. Daarom hoor ik om mij heen steeds vaker de woorden “samen bouwen, samen versnellen”.

En daarom bouwen wij ook graag met jullie mee. Aan een toekomstgericht KWH. Een KWH dat inspeelt op actuele onderwerpen. Een KWH dat huurders een gezicht en een stem geeft op momenten dat dat nodig is. Dat je vanuit beproefd onderzoek voorziet van de juiste informatie. Waarmee het huurderspersperspectief een stevige verankering krijgt binnen al die ambities. Een KWH dat naast corporaties gaat staan om vanuit de cijfers daadwerkelijk te kunnen verbeteren daar waar nodig. Een KWH dat voortdurend inzet op het ontwikkelen en vernieuwen van producten. Met bevlogen adviseurs, onderzoekers en andere collega’s die zich hier dagelijks voor inzetten. En een KWH dat de samenwerking met partnerorganisatie verstevigt en nieuwe samenwerkingen aangaat. Kortom: Een eigentijdse organisatie die inspeelt op behoeftes, vragen en ontwikkelingen. Zo bouwen wij samen met corporaties aan een fijn thuis voor huurders, nu en in de toekomst.

Ik zit nog volop in mijn witte broodsweken. Ik kijk er dan ook naar uit om de vereniging KWH, haar leden en samenwerkingspartners nog beter te leren kennen. Daarom plan ik de komende tijd veel bezoeken in het land en laat ik me graag uitnodigen. Ik ben heel benieuwd naar waar jullie wensen en ideeën voor de toekomst liggen. Kopje koffie drinken?

Susanne Stouten,
directeur-bestuurder