The next level in onderzoek

Blog Sven Turnhout

Hoe ziet onderzoek er in de toekomst uit? Hoe zorgen we ervoor dat we ook in de komende jaren corporaties voorzien van next level onderzoek? Onderzoek dat betrouwbare en bruikbare inzichten en handvatten geeft waarmee je het als corporatie steeds beter kunt doen voor huurders? Met deze vragen zijn we aan de slag gegaan. Er is een mooi plan uit voortgekomen waarin we het onderzoek stap voor stap gaan vernieuwen.

Vernieuwen doe je samen
Samen met onze leden bekijken we of we nog steeds de juiste processen inzichtelijk maken en daarbij de goede vragen stellen. Naast inzicht in de dienstverlening, gaan inzicht in de buurt en in de woning een meer centrale plaats krijgen. Om de onderzoeken goed uit te kunnen voeren, met de juiste input, gaan we Mijn KWH vernieuwen. Daarbij is het automatisch aanleveren van de benodigde gegevens ook mogelijk. Het Klantvizier ontwikkelt hierbij mee tot een rapportagetool waarin onderzoeksresultaten nog beter ontsloten worden. Meer hierover lees je ook in ons jaarplan.

De start is gemaakt met een tweetal groepen leden die input hebben gegeven voor de onderdelen Algemene dienstverlening en Onderhoud. Dat veel leden zich aanmeldden om hierover mee te denken geeft ons veel energie! Een van de volgende stappen is de ontwikkeling van Mijn KWH, het portaal waar leden het samenstellen en voorbereiden van de onderzoeken gemakkelijk kunnen regelen. Ook daar hebben we uiteraard jullie input voor nodig. Meer daarover lees je in dit artikel

Huurder als strategisch partner
Namens onze leden spreken we jaarlijks ruim 130.000 huurders. Het is voor ons ontzettend belangrijk dat onderzoek voor huurders inclusief en toegankelijk is. Dat betekent dat we naast digitaal onderzoek ook nog steeds ruim 30.000 huurders per jaar telefonisch interviewen. En dat we investeren om alle vragenlijsten digitoegankelijk te gaan maken. Dat betekent dat mensen met beperktere digitale vaardigheden makkelijker de vragenlijst kunnen invullen. We zien huurders als strategisch partner in de vernieuwing. En borgen deze positie als het gaat om de mogelijkheid van anoniem onderzoek en het bieden van de hoogste standaarden als het gaat om dataveiligheid.

Aan de slag
Heb je vragen over de vernieuwing van het onderzoek? Of ideeën? We nodigen je van harte uit die met ons te delen. Met elkaar zorgen we voor onderzoek dat klaar is voor de toekomst en dat je de handvatten en inzichten blijft bieden die je als corporatie nodig hebt om huurders een fijn thuis te bieden.