Hoe betrek je huurders succesvol bij duurzame renovatie?

Onderzoek voor de Renovatieversneller.

Corporaties hebben een grote rol bij de verduurzaming van bezit. Een belangrijke voorwaarde voor succesvolle verduurzamingsprojecten is de betrokkenheid van huurders. KWH doet in opdracht van de Renovatieversneller onderzoek onder corporatiemedewerkers naar ervaringen en uitdagingen bij het betrekken van huurders bij duurzame renovatie.

Inzicht in kennisniveau en -behoefte
Doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in het kennisniveau en de kennisbehoefte bij corporaties over het betrekken van huurders bij duurzame renovatie. De Renovatieversneller kan aan de hand van de resultaten gerichte ondersteuning aan corporaties bieden en best practises delen. Het onderzoek start begin juli en bestaat uit online onderzoek en interviews. De resultaten verwachten we in oktober.

Werk je bij een corporatie, wil je aan dit onderzoek meedoen en heb je geen uitnodiging per email ontvangen? Ga dan hier naar de vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. 

Renovatieversneller: Huurwoningen sneller, beter en betaalbaar verduurzamen
Nederlandse woonwijken moeten sneller, efficiënter en betaalbaar verduurzamen. Daarom heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in opdracht van het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) het programma De Renovatieversneller gestart. Corporaties hebben een grote rol in deze opgave. De Renovatieversneller wil corporaties daarin ondersteunen. Meer over de Renovatieversneller lees je hier.

 

Ook interessant