Nieuwe KWH-onderzoeker Nienke Gulpers

Even voorstellen

01-06-2023

Het KWH-Team is uitgebreid met Nienke Gulpers. Sinds 1 april is zij bij ons werkzaam als onderzoeker. We stellen haar graag voor. 

Je functie is onderzoeker bij KWH. Wat houdt deze functie in?
Als onderzoeker bij KWH houd ik me vooral bezig met het uitvoeren en analyseren van onderzoeken onder huurders. Ik zorg ervoor dat het hele proces rondom de onderzoeken goed verloopt, van het aanleveren van gegevens tot de resultaten die in het KWH-Klantvizier komen. Daarnaast denk ik ook mee over toekomstige onderzoeken, zoals het onderzoek naar contact. Op aanvraag maak ik analyses, bijvoorbeeld wanneer er meer diepgang nodig is op bepaalde onderdelen of als er nog vragen over bepaalde uitkomsten zijn.

Wat vind je het leukste aspect aan je functie?
Het contact met corporaties vind ik erg interessant. De corporatiesector is nieuw voor mij, dus door veel met corporaties in contact te zijn, krijg ik een goed beeld van wat er speelt. Het is mooi om corporaties de inzichten vanuit hun huurders terug te kunnen geven en ze te helpen met hun vragen rondom de KWH-onderzoeken.

Wat is je achtergrond?
Ik heb bij twee onderzoeksbureaus gewerkt, MWM2 en Metrixlab. Daar was ik betrokken bij uiteenlopende onderzoeken, zowel kwalitatief als kwantitatief. De sectoren waarvoor ik onderzoek deed waren zeer divers, van overheid tot retail. Inmiddels heb ik ruim 5 jaar ervaring als onderzoeker.

Hoe zijn jouw eerste ervaringen bij KWH?
Mijn eerste ervaringen zijn zeker positief. Wat mij aanspreekt, is de maatschappelijke impact van het onderzoek dat we doen. We streven ernaar om het uiteindelijk beter te maken voor huurders. Mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren! KWH is een klein team met enthousiaste professionals. Iedereen is sterk gericht op samenwerking. En ook het contact met corporaties is erg prettig.

Waar word je blij van buiten je werk?
Buiten mijn werk geniet ik van wielrennen, het is een van mijn hobby's. Ook houd ik ervan om te lezen, series te kijken en ga ik graag met vrienden op pad!