Even voorstellen

Nieuw in het KWH-Team

28-09-2023

Het KWH-Team is uitgebreid met twee nieuwe collega's; Annemieke Visser en Marly Rijnders. Marly is bij ons werkzaam als onderzoeker, Annemieke als facilitator. We stellen ze graag aan je voor. 

Marly, jij bent onderzoeker bij KWH. Annemieke, bij jou staat facilitator op je visitekaartje. Kunnen jullie wat meer vertellen over je functie?
Marly: Samen met de andere onderzoekers houd ik me bezig met het uitvoeren en analyseren van diverse onderzoeken onder huurders, zodat woningcorporaties zich met behulp van de resultaten verder kunnen ontwikkelen. Graag wil ik de corporaties helpen meer inzicht te krijgen in hun markt met meer dan alleen cijfers. Door onderzoek te doen naar de belevingen en wensen van huurders kunnen corporaties beter inspelen op de behoeften van de huurder.

Annemieke: Als facilitator ga ik workshops en creatieve sessies begeleiden bij woningbouwcorporaties. In die bijeenkomsten help ik corporaties om stappen te zetten in meer huurdergericht denken en werken. Ik ga ook zelf in gesprek met huurders. Dat heb ik inmiddels al gedaan met het Flatloket.

Wat vind je het leukste aspect aan je functie?
Marly: Als onderzoeker krijg je de kans om nieuwe kennis en inzichten te ontdekken. Ik vind het proces interessant van vragen stellen, analyses uitvoeren en probleemstellingen oplossen om de corporatiewereld beter te begrijpen. En dat samen met de woningcorporaties. Het hele proces is afwisselend en blijft altijd interessant. Daarnaast geeft het een goed gevoel dat ik kan bijdragen aan het welzijn van huurders door middel van onderzoek.

Annemieke: Een moeilijke vraag, want ik vind veel leuk. De twee leukste aspecten zijn om voor groepen te staan en om met behulp van actieve werkvormen tot een gezamenlijk resultaat te komen. Hierbij kan ik in de voorbereiding mijn creativiteit kwijt. Als tweede vind ik het leuk om met huurders te spreken om zo ook zelf goed te luisteren naar huurders. Practise what you preach.

Wat is je achtergrond?
Marly: Na mijn opleiding was ik werkzaam bij diverse marktonderzoekbureaus en ook als freelancer. Heel mijn professionele loopbaan heb ik als marktonderzoeker gewerkt, voornamelijk kwantitatief georiënteerd. Dat wil zeggen dat ik het leuk vind om met (veel) data te werken. Ik heb in veel verschillende branches gewerkt, maar de corporatiesector is nieuw voor mij. Ik heb er zin in om deze te ontdekken.

Annemieke: Mijn achtergrond is breed. Ik heb lang bij het LUMC (academisch ziekenhuis in Leiden) gewerkt. Eerst als researchanalist in wetenschappelijk onderzoek en daarna als HR adviseur. In de laatste baan kwam ik in aanraking met faciliteren en visueel communiceren, dat vond ik zo leuk dat ik daar meer mee wilde gaan doen. Ook wilde ik graag werken bij een kleine organisatie die maatschappelijk betrokken is. Het is KWH geworden!

Hoe zijn jouw eerste ervaringen bij KWH?
Marly: Mijn eerste indrukken zijn positief. Binnen het team ben ik warm ontvangen en ik ervaar een vriendelijke, ondersteunende en professionele sfeer. Ik vind het goed hoe het team zich inzet voor kwaliteit.

Annemieke: Mijn eerste ervaring is heel goed. De collega’s zijn erg aardig en staan open voor nieuwe ideeën. Ook een kleine organisatie bevalt me. De collega’s helpen graag en gaan samen voor een goede dienstverlening van KWH. De corporatiesector is nieuw voor mij. Door meteen mee te lopen met workshops, een luisterpanel en het Flatloket krijg ik er een goed beeld van. 

Waar word je blij van buiten je werk?
Marly: Van leuke dingen doen in goed gezelschap word ik blij: met vrienden en familie. Ik houd heel veel van onze dochters, en ook van ons paard! Verder vind ik leuk: zingen, zwemmen, lezen, wandelen, uitgaan. En ik houd van reizen: ik heb nog heel veel dingen op mijn lijstje staan om te doen!

Annemieke: Van de zomer heb ik gekampeerd in de bergen. Actief zijn in de bergen vind ik leuk. Verder sport ik en hou ik van nieuwe gerechten uitproberen. En meestal word ik ook blij van het proeven en opeten van wat ik gemaakt heb!  
 

Nieuwe collega's gezocht!

Naast Marly en Annemieke zijn we op zoek naar nog 2 nieuwe collega's! We zoeken een kei in communicatie en een creatieve facilitator/adviseur. Meer weten of weet je iemand? Meer informatie lees je hier