Community huurdersparticipatie live

Samen werken aan huurdersbetrokkenheid

25-05-2023

Vanaf nu is er een online community beschikbaar op de website van Aedes voor corporatiemedewerkers die inspiratie zoeken over huurdersparticipatie. Hier kun je in contact komen met corporatiecollega’s en kennis en ideeën delen over hoe je huurders kunt betrekken bij de corporatie en haar beleid/ vraagstukken. Aedes, KWH en een initiatiefgroep van corporaties ontwikkelden deze community.

Participatie hoog op de agenda
Participatie wordt steeds belangrijker voor corporaties. Een breed vraagstuk, dat veel onderwerpen en professionals binnen de corporatie raakt. Veel corporaties experimenteren met manieren om huurders beter, meer of anders te betrekken. Omdat het van de wet moet (formeel), maar vooral omdat het ook beter of anders kan (informeel). Want hoe betrek je huurders bij wat je doet als corporatie? Hoe bereik je ook andere of ‘stille’ (groepen) huurders? En welke nieuwe vormen van participatie zijn er?  

Deelnemen aan de community?
In deze community delen we brede kennis, nieuwe ontwikkelingen en ideeën over hoe je bewoners meer kunt betrekken bij (inhoudelijke) thema’s of vraagstukken die spelen, tot meer strategisch beleid. De uitwisseling van de aanpak en de uitwisseling op de hoe-dan?-vragen staan centraal. Houd jij je bezig met dit thema, dan kun je je vanaf nu via de Aedes-website (onder 'mijn Aedes') aanmelden om deel te nemen aan deze community! De community staat open voor alle corporaties die lid zijn van Aedes en/of KWH.