Huurder als verduurzamer

In november vroegen we aan huurders van KWH-leden wat zij van duurzaamheid vinden. We vroegen onder andere wat huurders van duurzaamheid en de werkzaamheden van hun corporatie op dit thema weten en wat ze zelf aan duurzaamheid doen. Op 31 januari 2019 organiseren we een bijeenkomst waarin juist dit centraal staat: hoe kun je als corporatie huurders bewust maken van de voordelen en mogelijkheden van duurzaam wonen? Hoe kun je inspelen op het gedrag en huurders meekrijgen in jouw opgave?

Corporaties zijn druk bezig met duurzaamheid. De komende jaren maken corporaties hun woningen in een hoog tempo energiezuiniger. Een behoorlijke opgave die elke corporatie raakt. Maar waar dus ook ruim 4 miljoen huurders mee te maken krijgen. Welke rol spelen zij hierin? Hoe denken zij over verduurzaming? En hoe krijgen corporaties huurders mee?

Wat staat er op het programma?
Juist hierop zoomen we tijdens een bijeenkomst op 31 januari in: hoe kun je als corporatie huurders bewust maken van de voordelen en mogelijkheden van duurzaam wonen? Hoe kun je inspelen op het gedrag en huurders meekrijgen in jouw opgave? Want investeren in de verduurzaming van een woning heeft zoveel meer nut als huurders hun gedrag ook veranderen.

Op het programma staat:

  • Delen van de uitkomsten van het onderzoek waaraan meer dan 10.000 huurders hebben meegewerkt.
  • Duurzaam gedrag, welke rol hebben we als corporatie daarin?
  • Carina Wiekens, onderzoeker, onderwijsontwikkelaar, docent en schrijver neemt ons mee in de vraag ‘Hoe verander je gedrag?’ Zij werkt al jaren samen met corporaties en ontwikkelde samen met partners als de provincie Drenthe, Buurkracht en Gasunie verschillende acties gericht op energiebesparing: 'Speur de Energieslurper', gericht op stroomverbruik, 'Check je Warmtelek', gericht op isolatie en een campagne gericht op warmte: 'Is je CV OK?'. Carina neemt ons mee in wat werkt en wat niet.

De bijeenkomst is van 9.30-12.30 uur en vindt plaats bij Metaal Kathedraal in Utrecht.  

Meld je hier aan!

Resultaten onderzoek duurzaamheid

Resultaten onderzoek duurzaamheid

De highlights vanuit het onderzoek onder ruim 10.000 huurders naar duurzaamheid en energie in 1 oogopslag. 

Bekijk de factsheet