Verdiepende benchlearningsessies

Leren vanuit de Aedes-benchmark

van 01|04|2021
t/m 15|04|2021 Ochtend- en middagsessies
Digitaal

Het verhaal achter de cijfers van de Aedes-benchmark komt aan bod in een reeks nieuwe online thematische benchlearningsessies. Vanuit KWH geven we je verdieping op de thema’s woonbeleving en de vertrekkende huurder.

Op de donderdagen 1 april, 8 april en 15 april 2021 kun je deelnemen aan één of meerdere online sessies. In tweeëneenhalf uur doe je nieuwe inzichten op en krijg je handvatten, waarmee je met collega’s in je eigen corporatie aan de slag kunt. Dit gaat in kleine groepen, zodat er veel ruimte is om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen te delen.

Vanuit KWH geven we invulling aan de volgende sessies:

Woonbeleving
Hoe voelen huurders zich nog meer thuis? Hoe krijg je inzicht in de woonbeleving van huurders: wat vinden ze van de kwaliteit van de woning, het complex en de buurt? Hoe neem je dit mee in de verbeteraanpak van de woning en de woonomgeving?

In deze sessie maak je kennis met twee verschillende manieren om hier inzicht in te krijgen én wisselen we ervaringen uit op dit thema. Experts van KWH (SvenTurnhout) en PwC (Erwin Laanstra) begeleiden de sessie.

Data: 1 april (ochtend), 8 april (middag) en 15 april (ochtend) 2021.


De vertrekkende huurder in coronatijd
De dienstverlening van corporaties is (tijdelijk?) veranderd door de coronamaatregelen. Contact maken met huurders gebeurt veelal op afstand. Het blijkt in de praktijk een complexe zoektocht te zijn hoe je de dienstverlening voor de vertrekkende huurder zo goed mogelijk organiseert. 

Hoe doen andere corporaties dit en wat zijn best practices? Dit komt aan bod tijdens deze sessie die een adviseur van KWH (Thijs van Geenen of Elisan Henderickx) begeleidt.

Data: 1 april (middag), 8 april (ochtend) en 15 april (ochtend) 2021.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie en aanmelden voor deze sessies kan op de website van Aedes.

Aanstaande bijeenkomsten