Masterclass luisterend leiderschap december

Intensieve trainingsmiddag voor leidinggevenden

10|12|2020 13.30 - 16.00 uur
Centraal in het land

In een klantgerichte organisatie, waar medewerkers dagelijks luisteren naar klanten, is ‘luisteren naar medewerkers’ minstens zo belangrijk. Om goed te kunnen luisteren naar klanten, is het voor medewerkers van belang dat er binnen de organisatie naar hen geluisterd wordt. Dat vergt iets van de luister-skills van de leidinggevende. Luister jij als leidinggevende goed naar het verhaal van een medewerker zonder te onderbreken of gelijk een oplossing te geven?

Wat kun je verwachten?
De tijd van directief, top-down leidinggeven is voorbij. Anno 2020 zijn goede leiders luisterende leiders. Iedereen wil zich binnen een organisatie gehoord en gezien voelen. Van een goede leider wordt daarom niet alleen verwacht dat hij of zij besluitvaardig is, maar ook dat hij of zij luistert en in zijn beslissingen rekening houdt met de ander.
Vaak luisteren we vooringenomen, vanuit (onbewuste) oordelen en overtuigingen. Denken we al te weten wat iemand wil zeggen. Of we staan te popelen om ons eigen antwoord te geven. Werkelijk naar mensen luisteren is iets anders. Dat vraagt interesse, openheid, concentratie en inlevingsvermogen.

Tijdens deze masterclass werk je aan je eigen luisterskills als leidinggevende en krijg je tools en werkvormen mee waarmee je collega’s en medewerkers leert beter te luisteren.

Voor wie?
Deze dag is bedoeld voor leidinggevenden van woningcorporaties.

Ben je erbij?
We organiseren de bijeenkomst op 10 december. Ook organiseren we een terugkomdag om ervaringen uit te wisselen en te kijken hoe je het in de praktijk hebt toegepast. De datum hiervan volgt. De kosten bedragen 495 euro per persoon excl. BTW voor niet-leden. KWH-leden krijgen korting en betalen 395 euro excl. BTW. De terugkomdag is facultatief en kost 295 euro per persoon excl. BTW voor niet-leden en 195 euro voor leden.

Vragen of meer informatie?
Wil je meer informatie over het programma of heb je een andere vraag over deze middag? Neem dan contact op met Gabrielle Luhrman.
We organiseren deze middag samen met Carla Klein van Luisterpunt.

Aanstaande bijeenkomsten