KWH-Bootcamp 2022

Versneld Klantgericht veranderen

van 07|11|2022
t/m 08|11|2022
Woudschoten, Zeist

Kom in twee dagen werken aan jouw klantgerichte veranderplan voor 2023. 
Krijg inspiratie, coaching en concrete handreikingen om jouw organisatie naar een ’next level’ te helpen.

De menselijke maat? Wat betekent dat voor je organisatie, voor je processen en voor de relatie met je huurders? We zien woningcorporaties worstelen met die zogenaamde ‘menselijke maat’. We willen af van systemen en strakke processen en juist klantgedreven en vakkundige collega’s de ruimte bieden om meer maatwerk te leveren. We willen onszelf wendbaarder organiseren en multidisciplinair samenwerken. Maar er is tegelijkertijd die drive om verder te digitaliseren en processen nog meer te meten en verbeteren, resultaatgerichter te zijn en alles te kunnen verantwoorden. Een spagaat van formaat! Tel daarbij nog op de druk die ligt op het vergroten van de woningvoorraad, de leefbaarheidsproblematiek en verduurzamingsopgaven. En de uitdaging wordt alleen maar groter om tegen deze achtergrond de juiste energie in jouw team, afdeling of in de hele organisatie te krijgen om bewoners centraal te (blijven) stellen en hen passend te bereiken, bedienen en betrekken.

Kom naar de tweedaagse Bootcamp, met jouw concrete vraag en liefst met één of meer collega’s. We bieden je een flinke dosis inspiratie vanuit de praktijk en theorie, geven je praktische handvatten. Zo helpen we je om jouw eigen plan te maken om huurdersgerichtheid (nog) beter te borgen in hart, hoofd en handen! 

Je kunt dit jaar kiezen uit twee edities: 

 • 21 & 22 september bij Kontakt der Kontinenten in Soesterberg (start op 21 september rond 9.30 uur, afronding op 22 september rond 15.00 uur)
 • 7 & 8 november bij hotel & conferentiecentrum Woudschoten in Zeist. (start op 7 november rond 9.30 uur, afronding op 8 november rond 15.00 uur)

Versnelling op jouw veranderopgave
In de Bootcamp ga je samen met ongeveer 20 branchegenoten aan de slag met jouw klantgerichte veranderopgave. Die kan groot zijn (Hoe worden wij een meer klantgerichte organisatie? Hoe kunnen we in het digitale domein het verschil maken voor onze huurders?) tot relatief klein (Hoe kunnen we ons verhuurproces verbeteren? Hoe zorgen we dat we vaker onze huurders betrekken?). De intensieve tweedaagse levert niet alleen energie op, maar brengt ook versnelling, omdat je echt aan jouw plan werkt. Dat doen we wederom in samenwerking met Rob Beltman van H3ROES. Hij is zeer ervaren op het thema klantgericht veranderen. 

Wat je kunt verwachten

 • Een mooie mix van modellen, voorbeelden van binnen en buiten de sector en praktische handvatten (raamwerk, checklists).
 • Nieuwe methoden en werkwijzen die je helpen bij versneld klantgericht veranderen.
 • Je leert van ervaringen van andere corporatieprofessionals én van experts en inspirerende sprekers.
 • Je kunt jullie case en vragen voorleggen aan diverse experts tijdens een consultatieronde.
 • Je gaat actief aan de slag met jouw veranderplan. Wij ondersteunen je hierbij. Natuurlijk hoort hier een concreet actieplan bij, want we blijven niet hangen in het denken of praten over verandering.
 • Een programma dat zichzelf inmiddels heeft bewezen. Deelnemers van de vorige editie waardeerden de Bootcamp gemiddeld met een 8,5.
 • Aan het einde van de Bootcamp heb je gericht advies om jouw klantgerichte verandering versneld in te kunnen zetten!

Voor wie?
Deze dagen zijn interessant voor corporatiemedewerkers die zich bezighouden met dienstverlening aan huurders of met huurdersbetrokkenheid. We richten ons hierbij op het niveau van adviseurs en managers. Functies waar je bijvoorbeeld aan kunt denken: Manager Wonen, Manager Klant, Beleidsadviseur Wonen, adviseur Woondiensten, Communicatie adviseur

Aanmelden? 
We organiseren twee edities van de Bootcamp, centraal in het land:

 • 21 & 22 september bij Kontakt der Kontinenten in Soesterberg
 • 7 & 8 november bij hotel & conferentiecentrum Woudschoten in Zeist.


We bieden je het volgende arrangement:

 • Geheel verzorgde tweedaagse: 995 euro per persoon voor KWH-leden. Voor niet-leden is de prijs 1175 euro per persoon excl. BTW. Wanneer je met meerdere personen vanuit je corporatie deelneemt, rekenen we een korting van 5% voor iedere extra deelnemer.
 • Je kunt blijven overnachten tijdens de tweedaagse. De kosten hiervan zijn 175 euro per persoon excl. BTW . Dit is inclusief overnachting, diner en ontbijt. De kosten hiervan brengen we apart in rekening. 

Heb je vragen of wil je meer informatie over de Bootcamp? Neem dan contact op met Gabrielle Luhrman, of Maaike Berkel

Aanstaande bijeenkomsten