Inspiratiesessie Wat huurders je kunnen vertellen

06|10|2022 10.00 - 12.30 uur
Online

Een goed gesprek met je huurder. Over zijn woning, wijk, of over bijvoorbeeld leefbaarheid. Om te achterhalen wat er leeft en speelt achter de voordeur of in een bepaald complex. Zodat je nog beter je huurder en zijn verwachtingen leert kennen. En je weet waar het volgens hem anders of beter zou kunnen. Maar hoe voer je dat gesprek op een goede, laagdrempelige én leuke manier? In deze Inspiratiesessie geven we hier tips en handvatten voor. We laten je kennis maken met een aantal beproefde werkvormen. 

Wat je kunt verwachten? 
Er zijn verschillende creatieve werkvormen, die je goed kunnen helpen waardevolle informatie op te halen bij huurders. Werkvormen waarbij de huurder een actieve rol heeft, die laagdrempelig zijn én die ook nog leuk zijn om te doen! Het resultaat? Nieuwe, verdiepende inzichten én een mooi contactmoment met je huurders. Tijdens deze ochtend kom je meer te weten over deze werkvormen. Hoe zet je ze in? Voor welke vraag is het geschikt? Waar moet je rekening mee houden qua organisatie?

Wat je kunt verwachten tijdens de sessie:

  • Uitleg over drie gespreksvormen waarbij je 1 op 1 in gesprek gaat met je huurder. Die lichten we graag toe en laten het je ervaren. Maak interactief kennis met het Thuisgesprek, het Flatloket en Posteronderzoek.
  • Je oefent met gesprekskaarten die onderdeel uitmaken van het Thuisgesprek. Ervaar hoe deze kaarten je helpen om meer diepgang te krijgen in je gesprek.  

Invulling van jouw eigen onderzoekvraag
Ook helpen we je graag jouw eigen onderzoek vorm te geven. Wat zijn werkvormen die passen bij jouw vraag? Hierbij komen wellicht de ervaringen van de andere deelnemers ook van pas.

  • Vanuit je eigen onderzoeksvraag bepaal je welke gespreksvorm het meest geschikt is. Hoe vertaal je deze vervolgens naar jouw praktijk?
  • Ervaringen en tips van andere deelnemers. Hoe doen ze dit bij andere corporaties?

Voor wie?  
Deze bijeenkomst is interessant voor een brede groep corporatiemedewerkers die regelmatig in gesprek gaat met huurders. Of voor medewerkers die graag meer in gesprek willen, maar niet goed weten hoe. Denk daarbij aan Woonconsulenten, Klantconsulenten, Participatie medewerkers, Medewerkers wijkontwikkeling of sociaal beheer, Beleidsadviseurs, Communicatieadviseurs of Managers Wonen. 

Ben je erbij? 
We organiseren de bijeenkomst op donderdag 6 oktober van 10.00 tot 12.30 uur. Deelname is kosteloos. De sessie vindt digitaal plaats via Teams. Vooraf aan de bijeenkomst sturen we je graag per post informatie en materialen toe. We vragen je daarom bij aanmelding een postadres op te geven.

Aanstaande bijeenkomsten