Inspiratiesessie verduurzamen met huurders?

30|06|2022 9.30 - 12.30 uur
Utrecht

Corporaties hebben een grote opgave in het verduurzamen van hun woningen. Om dit goed te laten slagen, is het betrekken van huurders cruciaal. Maar hoe doe je dat? Wat willen huurders, wat vinden zij belangrijk? Tijdens deze Inspiratiesessie staan deze vragen centraal!

Wat kun je verwachten?
In deze Inspiratiesessie verdiepen we het thema ‘Verduurzamen met huurders’. We delen de trends die we zien op dit thema, een gastspreker neemt je mee in de laatste inzichten en we duiken in een inspirerende praktijkcase!

Wat je kunt verwachten:

  • René Schellekens is Senior consultant energietransitie & energiearmoede bij RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Aan de hand van onderzoek en praktijkervaringen, hebben zij inmiddels veel inzicht opgedaan in wat corporaties nodig hebben om de betrokkenheid van huurders te organiseren. Hij neemt ons hier in mee.
  • Verduurzamen kent meerder fasen: van visievorming, tot uitvoering en het wonen in een verduurzaamde woning. We laten je aan de hand van de ‘routekaart verduurzamen met huurders’ zien, welke huurdersinzichten we je in welke fase kunnen geven. Én hoe je deze kunt vertalen naar de praktijk.
  • We delen een praktijkcase van een corporatie die succesvol huurders betrekt bij verduurzamen. Rekening houden met de wensen en behoeftes van huurders staan hierbij centraal.
  • We wisselen op een interactieve manier onderling ervaringen uit. Wat zijn jullie vraagstukken en hoe gaan andere corporaties hier mee om?
  • We sluiten af met een gezamenlijke lunch!

Voor wie?
Deze Inspiratiesessie is met name interessant voor corporatiemedewerkers die binnen hun werk te maken hebben met het thema huurders & verduurzamen. Dat kan zijn in de rol van een beleidsmedewerker, maar ook een bewonersbegeleider, een communicatieadviseur of iemand van de afdeling vastgoed die betrokken is bij duurzaamheids-projecten. 

Ben je erbij?
We organiseren de bijeenkomst op donderdag 30 juni van 9.30 tot 12.30 uur bij de Pionier in Utrecht (in de ruimte 'de Blikopener'). We sluiten hierna af met een gezamenlijke lunch. De kosten bedragen 295 euro per persoon excl. BTW voor niet-leden. KWH-leden krijgen korting en betalen 195 euro excl. BTW.

Vragen of meer informatie?
Wil je meer informatie over het programma of heb je een andere vraag over deze ochtend? Neem dan contact op met Mariëlle Boogert.

Aanstaande bijeenkomsten