Bestuurdersbijeenkomst NEXT25

07|10|2020 13.30 - 17.00 uur
De Veenderhoeve, De Klomp

25 jaar verzelfstandiging van corporaties. 25 jaar KWH. Twee mooie redenen voor een bestuurdersbijeenkomst. Om met elkaar terug te blikken én vooruit te kijken. Een bijeenkomst waarbij we de balans opmaken van 25 jaar zelfstandige corporaties. Waarbij we de ingrediënten en koers verkennen voor de corporatiebestuurder van de toekomst én die van KWH. 

We stelden een veelzijdig en interessant programma voor je samen.

Wat kun je verwachten?


BRUTERING: 25 JAAR NA DATO
In de huidige, verzelfstandigde vorm bestaan de Nederlandse woningcorporaties 25 jaar. Welke beweging hebben zij sinds 1995 gemaakt? Waar kunnen wij trots op zijn en wat hebben wij laten liggen? Is de corporatiehuurder van nu beduidend beter af dan die van 1995? Wat zijn de complimenten en de kritiek aan het adres van de corporatiebestuurders? Paulus Jansen, oud-directeur van de Woonbond geeft hier vanuit huurdersperspectief zijn reflectie op.

 

EIGENTIJDS LEIDERSCHAP - THEMA'S & DILEMMA'S
Wat is de essentie van het leiden van een woningcorporatie? Om welke vaardigheden en kwaliteiten van de directeur-bestuurder draait het met name, nu en in de komende 10-15 jaar? Welke vernieuwing aan de top van de woningcorporaties is wenselijk? Hoe zien bestuurlijke nieuwkomers dat en hoe kijken “gepokt en gemazelde” bestuurders daarnaar? Is er sprake van een bestuurlijke “generatiekloof”? . Daarover maakten we een film met Karin van Dreven (Woonbron), Jessie Bekkers-van Rooij (Laurentius), Leon Bobbe (De Key), Stefan van Schaik (Wooncompagnie) en René Scherpenisse (Tiwos). Tijdens de bijeenkomst praten we verder over de thema's en dilemma's vanuit de film.

De hele film verschijnt op 7 oktober. Bekijk alvast een korte preview:

JONGEREN: THUIS IN DE TOEKOMST  
KWH ging op pad en vroeg de Nederlandse jongeren naar hoe zij zichzelf zien wonen in de toekomst. Een inkijkje in de wensen en behoeftes van de toekomstige woonconsument. 

RESULTATEN ONDERZOEK THUIS
We voerden een grootschalig onderzoek uit onder de Nederlandse huurders. Wat betekent 'thuis' voor hen? Wanneer voelen zij zich thuis en welke rol zien zijn hierbij voor hun corporatie? Deze middag nemen we je mee in de resultaten.

KWH: THE NEXT 25
Als KWH werken we met onze leden al 25 jaar aan een betere dienstverlening voor huurders. Vanuit ons meerjarenplan gaan we graag met je in gesprek over je verwachtingen en wensen over onze diensten en activiteiten in de komende 4 jaar. Hoe faciliteren we in het werken aan tevreden huurders? 

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor bestuurders van woningcorporaties, zowel KWH-leden als niet-leden zijn van harte welkom!

Ben je erbij?

De bijeenkomst is vol, aanmelden hiervoor is helaas niet meer mogelijk.
We organiseren de bijeenkomst op 7 oktober van 13.30 tot 17.00 uur bij de Veenderhoeve in De Klomp. De bijeenkomst is kostenloos. Aan de bijeenkomst zijn 2 PE-punten gekoppeld.

Vragen of meer informatie?

Wil je meer informatie over het programma of heb je een andere vraag over deze middag? Neem dan contact op met Barbara van Paassen.

Om onze bijeenkomsten veilig en gezond te organiseren, volgen we de Richtlijnen van de Rijksoverheid rondom het Coronavirus.

Aanstaande bijeenkomsten