Bestuurdersbijeenkomst/ ALV 2022

31|05|2022 13.30 - 17.30 uur
KAS, Woerden

In de ALV nemen we afscheid van onze huidige RvC-voorzitter Hedy van den Berk en benoemen we de nieuwe voorzitter, Harry Platte. Verder willen we deze middag vooral ook inspiratie & ontmoeting brengen. Dat willen we doen rondom het thema ‘Méér volkshuisvesting…!?’ Onze volkshuisvesting kent een rijke en unieke geschiedenis. Om vooruit te kijken, willen we ook stil staan bij de idealen van de sociale huisvesting van weleer. En met elkaar onderzoeken welke betekenis dit heeft voor het ‘thuis’ van mensen anno nu. Dit tegen de achtergrond van de grote, actuele vraagstukken op thema’s als verduurzamen, leefbaarheid en betaalbaarheid. Zou volkshuisvesting en alle facetten die ermee samenhangen hiermee niet juist veel hoger op de agenda moeten staan? Wat is er nog over van de idealen van toen? En welke rol speelt de huurder zelf hierbij? 

Sprekers:

 

 

 

 

 

Martin van Rijn
Als voorzitter van Aedes geeft Martin van Rijn zijn visie op het thema 'Meer Volkshuisvesting...?! Vertrekkend vanuit de idealen van de sociale huisvesting van weleer, legt hij de verbinding naar het nu. Hij staat hierbij stil bij het thema 'leefbare & vitale buurten'. Eén van de punten van de actieagenda van Aedes. Hij zoomt hierbij in op nieuwe manieren van samenwerkingen tussen corporaties en andere partijen; wat heb je als corporatie en ook als corporatiebestuurder nodig om dit te laten slagen? En welke rol heeft de huurder hierbij?

Cody Hochstenbach
Iedereen heeft recht op een thuis. In zijn boek 'Uitgewoond' laat stadsgeograaf Cody Hochstenbach op basis van jarenlang onderzoek zien dat het fundamentele recht op een betaalbaar, passend, gezond en veilig thuis steeds minder vanzelfsprekend is. De huidige woningmarkt werkt niet voor iedereen. Sterker nog, het vergroot juist de ongelijkheid - tussen arm en rijk, jong en oud, huurder en koper. Cody gaat deze middag verder in op de structurele oorzaken van de wooncrisis. Hoe zijn we hier beland en wat is eigenlijk het probleem? Wat is de rol van corporaties hierbij en (hoe) komen we tot oplossingen? 

Praktische informatie 
We organiseren deze bijeenkomst op dinsdag 31 mei, van 13.30 uur tot 17.30 uur bij KAS in Woerden. Meer informatie over de locatie en bereikbaarheid vind je hier. De bijeenkomst is uitsluitend toegankelijk voor directeuren van KWH-leden. Er zijn 2 PE-punten verbonden aan deelname.

 

Aanstaande bijeenkomsten