Update vernieuwing KWH-Huurdersonderzoek

Vanaf 2022 ontvangen huurders de nieuwe vragenlijsten. Vragenlijsten die je zelf kunt samenstellen of waarbij je gebruik maakt van de met zorg samengestelde vragenlijsten die we voor je klaarzetten. Over hoe dit precies gaat werken, hoe de vragenlijsten eruit gaan zien en wat dit voor jullie betekent, informeren we je de komende tijd uitgebreid.

Op hoofdlijnen laten we je graag alvast weten wat er per onderdeel verandert:

  • Nieuwe woning heet vanaf 2022 Nieuwe huurders. De vragenlijst is inhoudelijk aangepast. 
  • Woning zoeken vervalt als apart onderdeel. Vragen over het zoeken naar een woning staan in de vragenlijst Nieuwe huurders.
  • Huur opzeggen heet vanaf 2022 Vertrokken huurders. De vragenlijst is inhoudelijk aangepast.
  • De vragenlijst Reparaties is inhoudelijk aangepast.
  • De vragenlijst Onderhoud wordt vanaf 2022 ingezet om werkzaamheden die alle corporaties uitvoeren, zoals CV-onderhoud en schilderwerk, uit te vragen. Deze werkzaamheden zijn beter te vergelijken met elkaar en daarmee dus ook de resultaten. Daarmee past deze vragenlijst goed in het KWH-Huurdersonderzoek en ook binnen het keurmerk KWH-Huurlabel. Groot onderhoud/ renovatie/ duurzaamheidsprojecten vallen niet onder het huurdersonderzoek en daarvoor kun je kiezen voor onderzoek op maat. Verderop in deze nieuwsbrief lees je hier meer over. 
  • De vragenlijst Algemene dienstverlening heeft een geheel nieuwe inhoud. Het doel van deze vragenlijst wordt om huurders te vragen naar het algemene beeld van en de waardering voor hun corporatie. Voor het keurmerk KWH-Huurlabel blijft dit een verplicht onderdeel om te onderzoeken, alleen telt het resultaat niet mee voor het behalen of behouden van het keurmerk.