Nieuwe meet & learns op verschillende thema's

Online delen van kennis en ervaring

05-07-2023

Tijdens onze online meet & learns ontmoet je collega’s van andere corporaties en kom je tot nieuwe inzichten! Aan de hand van een aantal stellingen en vragen ga je het gesprek met elkaar aan en deel je ervaringen en kennis. Iedere meet & learn staat een andere actueel thema centraal.

In de meet & learns delen we ervaringen en best practices: wat werkt? Wat niet? En hoe houd je er energie en plezier in? Welke succesvolle en minder succesvolle ervaringen hebben jullie, en ben je benieuwd naar andere ervaringen? Doe dan mee! 

Voor wie? 
De meet & learn is exclusief voor KWH-leden. Het uitwisselen van ervaringen staat centraal, daarom is deze webinar er voor corporatiemedewerkers die al ervaring hebben opgedaan op het betreffende thema. 

Data & onderwerpen
De volgende meet & learns staan op de agenda:

31 augustus 
Goed managen van verwachtingen bij reparatieverzoeken

Drukte bij aannemers, langere levertijden, reparaties die niet in één keer lukken. Wanneer een huurder een reparatieverzoek heeft, is het managen van verwachtingen en het bieden van duidelijkheid cruciaal. Maar hoe pak je dat precies aan? We zoomen deze meet & learn in op verwachtingenmanagement bij reparatieverzoeken. Hoe gaat jouw corporatie hiermee om en op welke manier betrekken jullie de aannemers hierbij? Worden er bijvoorbeeld middelen zoals SMS of track & trace gebruikt? Daarnaast zijn we benieuwd naar welke tips jij hebt en welke vragen je graag zou willen stellen aan collega's van andere corporaties.
Meer informatie en aanmelden

14 september 
KCC als spil in de klantbeleving?

Het KCC is vaak het eerste punt waar vragen van huurders binnen komen. Maar het is ook vaak de plek waar snel wordt opgemerkt dat er iets niet goed loopt in de processen. Hoe zet je het KCC in binnen jullie corporatie? Is dat puur om die vragen van huurders snel en goed te kunnen beantwoorden? Of is het meer? Zet je het KCC juist ook actief in rondom het verbeteren van klantbeleving? Deel je ervaringen met collega-corporaties tijdens deze meet & learn!
Meer informatie en aanmelden

5 oktober 
Aan de slag met signaalmails

Een huurder is niet tevreden over hoe het contact met de corporatie is verlopen. Of hij vindt dat de reparatie niet goed is gegaan. Hij geeft hiervoor in de vragenlijst van het huurdersonderzoek een 5 of lager. Of hij is juist supertevreden en geeft een 8 of hoger. In al deze gevallen kun je een signaalmail instellen; zodra een huurder een bepaald cijfer geeft (én hij geeft aan dat zijn gegevens aan de corporatie doorgegeven mogen worden), dan ontvangt de corporatie een mail met de gegevens en antwoorden van deze huurder. Zo kun je contact opnemen met de huurder om nazorg te verlenen. Hoe gaan jullie in jouw organisatie om met deze signaalmails? Hoe is dat proces bij jullie ingericht? En hoe helpt dit jou om als organisatie te blijven ontwikkelen en verbeteren vanuit huurders-feedback?
Meer informatie en aanmelden

13 november 
Samenwerking bij complexe huurdersvragen

Corporaties doen het goed in de ogen van de huurder als ze meteen een vraag kunnen beantwoorden. Maar wat als dat niet zo is… dan gaat de vraag de organisatie in… en dan? Wat spreek je met de huurder af? Wie is eigenaar van de vraag? Wie monitort de vraag? Hoe neem je de huurder mee als het langer duurt? Het lijkt wellicht logisch en makkelijk, maar hier ligt een van de grootste uitdagingen. Dit gaan namelijk over samenwerken, intern en extern. Wil je hierover eens met collega’s van andere corporaties van gedachten wisselen? Meld je dan aan voor deze meet & learn.
Meer informatie en aanmelden