Bestuurdersbijeenkomst 10 mei 2023

10|05|2023 13.30 - 17.30
Burgers' Zoo - Arnhem

Op woensdag 10 mei organiseren we onze jaarlijkse bijeenkomst voor bestuurders van onze leden. In het programma staat het thema 'De corporatie van de toekomst: Van huis, naar thuis naar .... welzijn? centraal. Daarnaast is er ruimte voor de ALV. Aanmelden kan door je gegevens hiernaast in te vullen. 


Het programma

  • ‘Stenen én Mensen’

Huurders goede en betaalbare huisvesting bieden, maar ze óók een gevoel van thuis geven met daarbij de juiste dienstverlening. (Bijna) geen corporatie bij wie dit niet in de strategische plannen staat. Maar moeten we niet een stap verder gaan? Ligt er in het verlengde van het bieden van een goed thuis, niet ook een opgave voor corporaties om een bijdrage te leveren aan het bevorderen van het welzijn? Dat vinden in ieder geval de vier ook vier directeur-bestuurders die het pamflet ‘Stenen én mensen’ schreven. Zij pleiten ervoor om welzijn en gezondheid weer terug te brengen in de missie van de corporatie. Welke rol zien de initiatiefnemers hierin voor corporaties en wat betekent dit concreet? Zien we al voorbeelden van corporaties die dit gedachtengoed hebben omarmd en hebben toegepast? Samen met Marco de Wilde, één van de schrijvers van het pamflet, gaan we hierover graag het gesprek aan en verkennen samen hoe we deze ontwikkeling een plek kunnen geven in onderzoek onder huurders.

  • De trends rondom woonbeleving en dienstverlening

KWH doet al meer dan 25 jaar onderzoek onder huurders. We benutten deze kennis, ervaring en data graag om interessante inzichten en analyses aan jullie terug te geven. Zo ook op 10 mei. Welke lessen kunnen we trekken uit alle feedback die we van huurders krijgen? We laten een landelijk beeld zien vanuit onze onderzoeken en combineren dat met trends vanuit andere databronnen.

  • De ALV

We stellen met elkaar de jaarrekening vast en ik neem jullie mee in de ontwikkelingen en vernieuwingen bij KWH.  

  • Inspiratiewandeling ‘Natuurlijk leiderschap’.

We zijn deze dag te gast in Burgers’ Zoo. En kunnen natuurlijk niet weg zonder een tour door het park. Onder leiding van Eric de Blok van Natuurvisie krijgen we een rondleiding door dit dierenrijk. Leiderschap en de natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, wat het des te interessanter maakt om vanuit de natuur naar het thema te kijken en van te leren. Hoe gaan dieren met elkaar om? Hoe ziet leiderschap,  samenwerking en welzijn er in het dierenrijk uit? En wat kunnen wij daar vanuit effectief leiderschap van leren?  Eric vertelt ons er op een zeer boeiende manier alles over.

We sluiten de middag graag met elkaar én met een hapje & drankje af.


Praktische informatie

  • Datum: woensdag 10 mei 2023
  • Tijdstip: inloop vanaf 13.00 uur. Start programma: 13.30 uur. Einde: 17.30 uur
  • Locatie: Burgers’ Zoo in Arnhem. 


Aanmelden

Vul je gegevens hiernaast in. Goed om te weten: de bijeenkomst is alleen voor bestuurders van KWH-leden. De bijeenkomst is gratis en er zijn 2 PE punten aan verbonden.

Aanstaande bijeenkomsten