Wonen Limburg organiseert Verhalenfestival

‘We zijn ervan overtuigd dat je door iemands verhalen iemand beter leert kennen. En dat je door iemand beter te leren kennen, iemand beter leert begrijpen. En dat is in een tijd waarin eenzaamheid en onbegrip groeien heel waardevol’

Voor Wonen Limburg was dit de reden waarom zij het Verhalenfestival organiseerde op de Dag van het Huren op zaterdag 12 oktober. Wonen Limburg nodigde huurders uit om samen te komen luisteren naar grote en kleine verhalen. Zoals een verhaal van een statushouder die probeert een plekje in onze maatschappij te krijgen, van mensen die zich inzetten voor de dak- en thuislozen, verhalen van mensen die nog in de mijnen werkten, een rapper over zijn leven in Nederland en ook een theatervoorstelling over armoede.

Verbinding en begrip
Ook konden huurders die het festival bezochten hun verhaal vertellen. Dat leverde mooie gesprekken op. Er werd niet alleen verteld, maar ook geluisterd en vragen gesteld. Daarmee ontstonden de verbinding en de ontmoetingen waarom Wonen Limburg dit festival georganiseerd had. De reacties van de bezoekers waren dan ook positief. Terug in de bus vertelde een bewoner dat ze veel dingen had gehoord die ze niet wist en dat ze nu meer begrip had voor de situatie waarin sommige mensen zitten. 

Verhalen in dingen
Naast een enorme variatie aan mooie verhalen, was er een markt met onder meer een ruilbeurs, een Marokkaanse theekraam en startende ondernemers die hun product konden laten zien en verkopen. Ook was er een Tussen Kunst en Kitsch kraam waar mensen hun kleine dingen door een beëdigd taxateur konden laten waarderen. Geen verrassende vondsten van waarde afgelopen zaterdag. Wel heel veel objecten waar ook weer zo’n mooi persoonlijk verhaal achter bleek te zitten. Wonen Limburg kijkt dan ook terug op een geslaagd festival. 
 

Wil je ook verhalen ophalen? 
Wil je ook in gesprek met jullie huurders? Weten welke verhalen zij te vertellen hebben? En wil je dit op een leuke en gestructureerde manier samen met je collega's kunnen doen? Wij hebben het Thuisgesprek ontwikkeld. Aan de hand van een set themakaarten ga je op een laagdrempelige manier in gesprek met huurders. Meer lezen? Klik dan hier

 

Ook interessant