Wie wordt de groenste bewoner?

Een moestuin voor de hele buurt. Stenen uit de voortuinen, groen erin. Geveltuintjes, fietsroutes, het delen van een auto, groene daken, zonnepanelen, regentonnen en natuurspeeltuinen. Allemaal initiatieven van huurders die zélf aan de slag gaan met verduurzaming en vergroening. Bijzondere initiatieven, vaak creatief en gedreven, die laten zien dat ook huurders zich met hart en ziel willen inzetten voor een duurzame groene wereld. Tijd om hen in het zonnetje te zetten!

Dag van de bewoner
Daarom organiseert Renda, kennisnetwerk voor professionals in de sociale woningbouw, de verkiezing voor de groenste bewoner. Welk initiatief uit de buurt creëert de meeste impact, is het meest innovatief, overwon allerlei obstakels of droeg ook nog eens bij aan sociale verduurzaming? Op 14 november, tijdens de Dag van de Bewoner, wordt de winnaar op feestelijke wijze bekend gemaakt. Bewoners zijn welkom om deze dag gratis bij te wonen. Inschrijven via renda@aeneas.nl.

Kennistafel Groene Huurders
Een verkiezing is een leuke manier om al die initiatieven verdiende aandacht te geven, maar daar blijft het niet bij. Renda nodigt de genomineerden uit voor de Kennistafel Groene Huurders, waar samen met professionals, denk aan medewerkers bij een corporatie of aannemer, kennis wordt uitgewisseld over dit onderwerp. Welke ideeën werken, hoe krijg je andere buurtbewoners mee, waar begin je en waar vind je budget? Samen worden nieuwe ideeën bedacht en experimenten opgezet. Zo wil Renda andere professionals adviseren en inspireren over vergroening en verduurzaming.

Onderzoek duurzaamheid
Dat huurders verduurzaming belangrijk vinden, komt ook naar voren uit het onderzoek dat we vorig jaar uitvoerden. Meer daarover vind je hier.

 

 

Ook interessant