Winnaars Mitros badkamer challenge bekend

16 maart 2017


Deze week werden de winnaars van de Mitros badkamer Challenge bekend gemaakt. KWH maakte deel uit van de jury. Twee partijen hebben overtuigend weergegeven hoe zij in één dag in staat zijn een badkamer te renoveren in een sociale huurwoning. Sneller, beter en met minder overlast. Een doorbraak waar huurders de komende jaren blij van gaan worden. 

Dit twee winnaars zijn:
•    B8U (Hemubo / Rutges Vernieuwt / Smits Vastgoedzorg / ERA Contour)
•    Coen Hagedoorn Onderhoud BV

In een overvolle zaal met meer dan 300 aanwezigen overtuigden beide winnaars de jury van hun voorstel. KWH beoordeelde de inzendingen vooral op de dienstverlening die werd geboden richting de huurders: hoe is de begeleiding van de betrokken huurders, welke keuzemogelijkheden hebben ze en in hoeverre geeft de renovatie overlast.

Binnenkort zullen beide partijen hun voorstel in de praktijk bewijzen in twee leegstaande woningen van Mitros. Bij succes kan dit leiden tot een opdracht om vele huurders op de nieuwe manier van een nieuwe badkamer te voorzien. 

Ook maakte Mitros bekend dat deze challenge naar meer smaakt: 'Om de renovaties in de huizen van onze huurders steeds beter, steeds minder overlastgevend en steeds sneller te kunnen doen, gaan we verder met innoveren. In het najaar van 2017 zal dan ook een tweede challenge starten met als thema geluid & klimaat. De komende periode zal dit nader uitgewerkt worden. In deze challenge gaan we aan de slag met veel voorkomende thema’s in sociale huurwoningen: geluidsoverlast en binnenklimaat.'

Voor meer informatie, zie het nieuwsbericht op de website van Mitros.