Over benchmarking

Corporaties kunnen leren en verbeteren door benchmarken en benchlearnen. U leest hier meer over de Aedes-benchmark en het Aedes-benchmark centrum waaraan wij bijdragen en over ons benchlearningprogramma. 

Aedes-benchmark 2018

Aedes-benchmark 2018

Woningcorporaties vergelijken nu vijf jaar hun prestaties. En dat loont, want corporaties werken tegen lagere kosten steeds beter aan goede, betaalbare huizen. Woningen worden beter onderhouden en duurzamer, huren zijn verder gematigd en ruim twee derde van de huurders is tevreden over hun thuis. Dat blijkt uit de Aedes-benchmark 2018 waaraan 291 woningcorporaties (90 procent) meededen.

Lees meer

Aedes-benchmarkcentrum

Aedes-benchmarkcentrum

Benchmarking gaat over meten, vergelijken en verbeteren. Het Aedes-benchmarkcentrum biedt corporaties inzicht in eigen prestaties op talloze terreinen en de mogelijkheid zich te vergelijken met relevante collega’s. 

Lees meer

Aedes-benchmark

Aedes-benchmark

In de Aedes-benchmark worden de belangrijkste prestaties en kosten van corporaties vergelijkbaar gemaakt. De resultaten hiervan worden op brancheniveau en per corporatie inzichtelijk gemaakt. De Aedes-benchmark is in 2014 gestart en wordt jaarlijks uitgevoerd. 

Lees meer