Themabijeenkomst effectiever omgaan met je Rvc: hoe doe je dat?

11|12|2019 14.00 uur - 18.00 uur
KWH, Rotterdam

Hoe geef je effectiever vorm aan de omgang met je RvC? Deze vraag is het vertrekpunt voor de Themabijeenkomst die we vanuit het Corporatiehuis organiseren voor directeur-bestuurders van woningcorporaties.

Balans tussen verschillende rollen
De leden van je Raad van Commisarissen worden voor tenminste vier jaar benoemd. Als directeur-bestuurder ga je dus een langdurige relatie met hen aan. Daarbij vervult je RvC grofweg drie rollen: die van toezichthouder, die van sparring-partner/adviseur en die van werkgever. Het vinden van een juiste balans tussen die rollen –en van de specifieke invulling van elk daarvan- is voor veel directeur-bestuurders een continue zoektocht. Een zoektocht die wisselt in de tijd, afhankelijk ook van waar je als corporatie op een zeker moment “staat”, van jouw eigen ambities en behoeften als directeur-bestuurder en natuurlijk die van de RvC-leden zelf.

Effectievere omgang met je RvC?
Hoe ziet de optimale balans tussen die verschillende rollen er voor jou uit? Waar zit je behoefte? En hoe tevreden ben je over de invulling van die respectievelijke rollen? Hoe stuur je op verandering en verbetering, en waar loop je dan tegenaan? Anders gezegd: hoe geef je vorm aan een effectievere omgang met je RvC, waarin je als directeur-bestuurder zo dicht mogelijk bij jezelf kunt blijven? Deze vraag is vertrekpunt voor deze themabijeenkomst die het Corporatiehuis faciliteert, in samenwerking met Tinka van Rood (Trivire) en Stefan van Schaik (Wooncompagnie).

Aanstaande bijeenkomsten