Inspiratiesessie persoonlijk digitaal

11|11|2021 9.30 - 12.30 uur
Theater Kaleidoskoop, Nieuwkoop

In oktober publiceren we de resultaten van het sectoronderzoek rondom het thema digitalisering. Dit onderzoek geeft inzicht in waar de wensen en behoeftes liggen van huurders als het gaat om digitaal contact met de corporatie. Als verdieping organiseren we deze Inspiratiesessie die verder ingaat op dit thema. Centrale vraag hierbij: hoe behoud je ondanks de toenemende digitalisering het persoonlijke contact met je huurders? Digitaal én menselijk, is dit mogelijk? Zo ja, hoe dan?   

Wat kun je verwachten?
In drie uur tijden nemen we je vanuit verschillende invalshoeken mee op dit thema:

  • Wat valt op vanuit het sectoronderzoek Digitalisering; welke trends kunnen we eruit halen en hoe vertaalt zich dit in de praktijk? Wat willen huurders en (hoe) sluit je hier met je digitale dienstverlening zo goed mogelijk op aan?
  • Hoe geeft de gemeente Rotterdam invulling aan persoonlijke, digitale dienstverlening? Onlangs won de gemeente Rotterdam met 'de digitale balie' de GemeenteDelers van de VNG (competitie voor gemeenten om succesvolle initiatieven te delen en elkaar te helpen om de dienstverlening te verbeteren). Makkelijk, efficiënt en persoonlijk, dat is wat de digitale balie kenmerkt. Hoe werkt dit in de praktijk, en wat vraagt het van je organisatie? Rob Bruynzeels, programmamanager digitale dienstverlening bij de gemeente Rotterdam, gaat hierover graag in gesprek.
  • Een aanzienlijke groep huurders is laaggeletterd en niet digitaal vaardig. Dat betekent dus dat zij vaak moeite hebben met het lezen van (zakelijke) teksten. Stichting Lezen en schrijven zet zich in voor deze groep. Zij neemt ons mee in wat laaggeletterdheid in de praktijk betekent. Hoe bereik je deze groep via je digitale kanalen?

Voor wie?
Voor corporatiemedewerkers die betrokken zijn bij huurderscommunicatie en de inrichting hiervan; bijvoorbeeld een communicatieadviseur, medewerker KCC, of klantadviseur.

Ben je erbij?
11 november, Kaleidoskoop Nieuwkoop
Tijden: 9.30 – 12.30 uur.
De kosten bedragen 295 euro per persoon excl. BTW voor niet-leden. KWH-leden krijgen korting en betalen 195 euro excl. BTW. 

Vragen of meer informatie?
Neem voor vragen of voor meer informatie over het programma contact op met Mariëlle Boogert, communicatieadviseur bij KWH.

Aanstaande bijeenkomsten