Huurdersbetrokkenheid, hoe dan?

24|09|2020 13.00 - 16.30 uur
Rotterdam en online

Hoe willen huurders betrokken worden? Hoe zorg je ervoor dat ze meedoen of initiatief nemen? Maar ook: wat houdt ze tegen en hoe kun je als corporatie huurdersbetrokkenheid in de buurt aantrekkelijker maken? In deze bijeenkomst gaan we samen met twee gastsprekers dieper in op de huurderbetrokkenheid in de wijk.

Gastspreker Else Huisman, huurder en voorzitter van bewonersvereniging Toekomstclub 507, vertelt hoe zij met Bo-ex in Utrecht toewerkten naar zelfbeheer van hun buurt. Lutina Terpstra van Bo-ex gaat in op hun visie op huurderbetrokkenheid en zelfbeheer en wat dit in de praktijk betekent.

Gastspreker Hanneke Warnier van Servatius neemt ons mee in de duurzame samenwerking met huurders in de vorm van Burgerkrachten. Waarom is Servatius dit een aantal jaren geleden gestart? Hoe faciliteren zij dit en wat levert het op?

Wat kun je verwachten?

  • Het verhaal van een huurder over betrokken zijn in de buurt
  • Sparren met corporatiecollega's die met hetzelfde onderwerp bezig zijn
  • Inspirerende voorbeelden van andere corporaties
  • Interactief programma met online en ‘live’ deelnemers

Waar en wanneer?
We organiseren de inspiratiebijeenkomst op donderdag 24 september van 13.00 tot 16.30 uur. Je kunt kiezen om live deel te nemen in Rotterdam of online vanaf je eigen (werk)plek. Uiteraard zorgen we voor een veilige en gezonde uitvoering van de bijeenkomst.

Ben je erbij?
Meld je dan aan via het formulier op deze pagina. We hebben plek voor 12 deelnemers in Rotterdam en voor 8 online deelnemers. Geef bij je aanmelding aan wat jouw voorkeur heeft (in het veld vraag/opmerking).

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Maaike Berkel, of Elisan Henderickx, adviseurs bij KWH.

Om onze bijeenkomsten veilig en gezond te organiseren, volgen we de Richtlijnen van de Rijksoverheid rondom het Coronavirus.

Aanstaande bijeenkomsten