Aedes-benchmark 2017

In 2017 vindt de vierde ronde van de Aedes-benchmark plaats. Het doel van de benchmark is het inzichtelijk maken van het verbeterpotentieel voor woningcorporaties en te leren van andere corporaties. Door het transparant maken van de prestaties van corporaties draagt de benchmark bij aan de betrouwbaarheid van de sector. Een belangrijk onderdeel van de Aedes-benchmark is ook in 2017 het oordeel van huurders over de dienstverlening van corporaties

Prestatieveld Huurdersoordeel
Hoe waarderen huurders de kwaliteit van dienstverlening? In het prestatieveld Huurdersoordeel is het oordeel van huurders inzichtelijk gemaakt op de thema's nieuwe huurders, huurders met een reparatieverzoek en vertrokken huurders. De scores op deze drie thema's bepalen de score van de corporatie op het huurdersoordeel. Meer over het huurdersoordeel leest u hier. 

Werkgroep Huurdersoordeel
Met 30 deelnemers geeft de werkgroep invulling aan het prestatieveld Huurdersoordeel. De werkgroep buigt zich onder andere over de indicatoren, analyses en doorontwikkeling. Meer over de werkgroep leest u hier. 

Rol KWH
KWH is partner in de Aedes-benchmark. We dragen op verschillende manieren bij aan de Aedes-benchmark:

  • Voor alle corporaties die via ons huurdersonderzoek laten uitvoeren, leveren we de data automatisch aan.
  • Voor corporaties die eigen onderzoek doen of via een ander onderzoeksbureau onderzoek laten uitvoeren, zorgen wij voor de validatie van de onderzoeken en data. 
  • We leveren een bijdrage aan de analyses van alle data die worden verzameld voor alle prestatievelden.
  • We leveren een bijdrage aan de brancherapportage.

Meer informatie?
Op de website van Aedes vindt u meer informatie over de Aedes-benchmark. 

 

 

 

 


 

Aedes-benchmark 2017 in beeld

Aedes-benchmark 2016

Aedes-benchmark 2016

De resultaten van de derde editie van de Aedes-benchmark zijn op 24 november 2016 gepresenteerd. 

Lees meer